Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Gastronomi Günleri başlıyor

Gündem 04.10.2024 - 17:38, Güncelleme: 04.10.2024 - 17:38 26 kez okundu.
 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Gastronomi Günleri başlıyor

Değişik medeniyetlerden aldığı zenginlikle adeta lezzetin anavatanı olarak bilinen Kayseri, mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Gastronomi Günleri ile lezzet dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
4-10 Ekim günleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek olan Kayseri Gastronomi Günleri’nin Açılış Töreni’ne Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı ve S. Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Volkan Ersun Acar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Zeki Açıköz, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, müdürler, oda ve dernek başkanları, ünlü şefler ve gastronomi alanında çalışan yerel işletmeciler katıldı. Büyükkılıç, Kayseri denilince akla sucuk, pastırma ve mantı geldiğini ifade ederek, “Şehrimize sahip, çıkmalıyız, kültürümüze sahip çıkmalıyız, ürünlerimize sahip çıkmalıyız” sözleri ile kadim kentin değerlerine sahip çıkma vurgusu yaptı. Valilik, ilçe belediyeleri ve odalarla şehri en güzel şekliyle tanıtmayı amaçladıklarını ve bu doğrultuda gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, desteklerinden dolayı Kayseri Ticaret Borsası, sucuk üreticileri ve Gastronomi Günleri ana sponsoru Şahin Sucukları firmasına teşekkür etti. Büyükkılıç, ilçelerin coğrafi işaretli meşhur ürünlerini sayarak, el ele, gönül gönüle her ilçeyi, her bölgeyi tanıtacaklarını söyledi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de yapılan bu türden tanıtım ve organizasyonların kent turizmi ve ekonomisine büyük katkılar sağladığını vurgulayarak, “2023 ile 2024 arasında şehrimize gelen turist sayısında yüz on beş bin artış var. Niye arttı? Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerini tanıttığı için arttı. O yüzden tanıtımları israf saymayacağız, gelen seslere kulak asmayacağız, bu ili tanıtmaya devam edeceğiz. Bu ili ancak böyle büyütebileceğiz” ifadelerinde bulundu. Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektiren protokol, daha sonra etkinlik alanında bulunan stantları gezerek, Kayseri’nin ikram edilen yöresel lezzetlerinden tattılar. Hibya Haber Ajansı
Değişik medeniyetlerden aldığı zenginlikle adeta lezzetin anavatanı olarak bilinen Kayseri, mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Gastronomi Günleri ile lezzet dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
4-10 Ekim günleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek olan Kayseri Gastronomi Günleri’nin Açılış Töreni’ne Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı ve S. Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Volkan Ersun Acar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Zeki Açıköz, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, müdürler, oda ve dernek başkanları, ünlü şefler ve gastronomi alanında çalışan yerel işletmeciler katıldı. Büyükkılıç, Kayseri denilince akla sucuk, pastırma ve mantı geldiğini ifade ederek, “Şehrimize sahip, çıkmalıyız, kültürümüze sahip çıkmalıyız, ürünlerimize sahip çıkmalıyız” sözleri ile kadim kentin değerlerine sahip çıkma vurgusu yaptı. Valilik, ilçe belediyeleri ve odalarla şehri en güzel şekliyle tanıtmayı amaçladıklarını ve bu doğrultuda gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, desteklerinden dolayı Kayseri Ticaret Borsası, sucuk üreticileri ve Gastronomi Günleri ana sponsoru Şahin Sucukları firmasına teşekkür etti. Büyükkılıç, ilçelerin coğrafi işaretli meşhur ürünlerini sayarak, el ele, gönül gönüle her ilçeyi, her bölgeyi tanıtacaklarını söyledi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de yapılan bu türden tanıtım ve organizasyonların kent turizmi ve ekonomisine büyük katkılar sağladığını vurgulayarak, “2023 ile 2024 arasında şehrimize gelen turist sayısında yüz on beş bin artış var. Niye arttı? Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerini tanıttığı için arttı. O yüzden tanıtımları israf saymayacağız, gelen seslere kulak asmayacağız, bu ili tanıtmaya devam edeceğiz. Bu ili ancak böyle büyütebileceğiz” ifadelerinde bulundu. Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektiren protokol, daha sonra etkinlik alanında bulunan stantları gezerek, Kayseri’nin ikram edilen yöresel lezzetlerinden tattılar. Hibya Haber Ajansı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adliyehaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.