Karal: At ve eşek eti içeren ürünlere kaç denetim yapılmıştır?
Gündem
06.01.2025 - 13:34, Güncelleme:
06.01.2025 - 13:34 57 kez okundu.
Karal: At ve eşek eti içeren ürünlere kaç denetim yapılmıştır?
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, taklit ve tağşiş listesinde sıklıkla yer alan at ve eşek eti skandalını Meclis gündemine taşıdı.
Önerge veren Karal, “2024 yılı itibariyle, at ve eşek eti içeren ürünlere ilişkin kaç denetim yapılmış ve kaç idari yaptırım uygulanmıştır?” diye sordu.
DEVA Partili Hasan Karal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan güncel taklit ve tağşiş ürün listesinin, Türkiye’deki gıda güvenliği sorununun ne derece ciddiyet taşıdığını gösterdiğini belirten Milletvekili Karal, listeye göre, at ve eşek eti kullanımının Adana ve Sakarya illerinde yoğun bir şekilde tespit edildiğini söyledi.
Bunun yanı sıra, Antalya, Mersin ve Manisa gibi illerde de bu sorunun devam ettiğine dikkat çeken Karal, “Bu, hem halk sağlığına yönelik büyük bir tehdit oluşturmakta hem de gıda denetimlerinde sistemsel aksaklıkların olduğuna işaret etmektedir.” şeklinde konuştu.
Milletvekili Karal, at, eşek ve domuz eti gibi insan tüketimine uygun olmayan maddelerin gıdalara karıştırılmasının halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini vurguladı. Bu durumun, bulaşıcı hastalıkların yayılmasından alerjik reaksiyonlara kadar birçok sağlık sorununa yol açabileceğinin altını çizen Karal, Gıda denetimindeki yetersizliklerin, sektörde etik değerlerin zedelenmesine ve tüketicinin özellikle gıda güvenliğinin zarar görmesine neden olduğunu ifade etti.
Hibya Haber Ajansı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, taklit ve tağşiş listesinde sıklıkla yer alan at ve eşek eti skandalını Meclis gündemine taşıdı.
Önerge veren Karal, “2024 yılı itibariyle, at ve eşek eti içeren ürünlere ilişkin kaç denetim yapılmış ve kaç idari yaptırım uygulanmıştır?” diye sordu.
DEVA Partili Hasan Karal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan güncel taklit ve tağşiş ürün listesinin, Türkiye’deki gıda güvenliği sorununun ne derece ciddiyet taşıdığını gösterdiğini belirten Milletvekili Karal, listeye göre, at ve eşek eti kullanımının Adana ve Sakarya illerinde yoğun bir şekilde tespit edildiğini söyledi.
Bunun yanı sıra, Antalya, Mersin ve Manisa gibi illerde de bu sorunun devam ettiğine dikkat çeken Karal, “Bu, hem halk sağlığına yönelik büyük bir tehdit oluşturmakta hem de gıda denetimlerinde sistemsel aksaklıkların olduğuna işaret etmektedir.” şeklinde konuştu.
Milletvekili Karal, at, eşek ve domuz eti gibi insan tüketimine uygun olmayan maddelerin gıdalara karıştırılmasının halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini vurguladı. Bu durumun, bulaşıcı hastalıkların yayılmasından alerjik reaksiyonlara kadar birçok sağlık sorununa yol açabileceğinin altını çizen Karal, Gıda denetimindeki yetersizliklerin, sektörde etik değerlerin zedelenmesine ve tüketicinin özellikle gıda güvenliğinin zarar görmesine neden olduğunu ifade etti.
Hibya Haber Ajansı
Hibya Haber Ajansı, Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.