Konya Büyükşehir’den küresel iklim değişikliği ve gıda israfının önlenmesine destek
Gündem
14.01.2025 - 16:44, Güncelleme:
14.01.2025 - 16:44 79 kez okundu.
Konya Büyükşehir’den küresel iklim değişikliği ve gıda israfının önlenmesine destek
Konya Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ Projesi: "Zero Food Waste Volunteers With Art" ile küresel iklim değişikliği ve gıda israfı sorunlarına çözüm bulunması hedefleniyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde yürütülen Erasmus+ projesi kapsamında küresel iklim değişikliği ve gıda israfı sorunlarına çözüm bulunması amaçlanıyor.
Konya'da gerçekleştirilen Erasmus+ Projesi: "Zero Food Waste Volunteers With Art"ın (Sanat ile Sıfır Atık Gıda Gönüllüleri) ilk toplantısında, bu iki önemli çevre sorununa karşı farkındalık yaratma ve çeşitli beceriler kazandırma amacı ön planda tutuldu.
Proje kapsamında, çevre bilinciyle küresel ısınmaya karşı mücadele konularında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesi ve çocuklar için şarkılar bestelenip, animasyonlar hazırlanarak, çevre bilincini arttıran öğrenme modülleri oluşturulması planlanıyor. Bu modüllerde, çevre bilinci oluşturma, küresel ısınma ile mücadele ve gıda israfını önlemeye yönelik bilgiler yer alacak.
Projenin bir diğer önemli amacı sıfır gıda israfında ise öğrenci-ebeveyn grup etkinlikleri düzenlenecek ve öğrencilere "Sıfır Gıda İsrafı Gönüllüsü" unvanı verilecek. Bu etkinlikler, öğrencilere gıda ve ekmek israfı konusunda farkındalık kazandırmayı amaçlıyor.
Proje, Konya Meram Osman Gazi Ortaokulu'nun yanı sıra Estonya, Romanya, Polonya, Slovenya, Avusturya ve İtalya gibi ülkelerden gelen ortaklarla gerçekleştiriliyor.
Proje sonunda, katılımcılar "Sıfır Gıda İsrafı Gönüllüsü" rozetlerini alarak ve gıda israfına karşı etkin bir şekilde mücadele etmeyi sürdürecek.
Hibya Haber Ajansı
Konya Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ Projesi: "Zero Food Waste Volunteers With Art" ile küresel iklim değişikliği ve gıda israfı sorunlarına çözüm bulunması hedefleniyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde yürütülen Erasmus+ projesi kapsamında küresel iklim değişikliği ve gıda israfı sorunlarına çözüm bulunması amaçlanıyor.
Konya'da gerçekleştirilen Erasmus+ Projesi: "Zero Food Waste Volunteers With Art"ın (Sanat ile Sıfır Atık Gıda Gönüllüleri) ilk toplantısında, bu iki önemli çevre sorununa karşı farkındalık yaratma ve çeşitli beceriler kazandırma amacı ön planda tutuldu.
Proje kapsamında, çevre bilinciyle küresel ısınmaya karşı mücadele konularında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesi ve çocuklar için şarkılar bestelenip, animasyonlar hazırlanarak, çevre bilincini arttıran öğrenme modülleri oluşturulması planlanıyor. Bu modüllerde, çevre bilinci oluşturma, küresel ısınma ile mücadele ve gıda israfını önlemeye yönelik bilgiler yer alacak.
Projenin bir diğer önemli amacı sıfır gıda israfında ise öğrenci-ebeveyn grup etkinlikleri düzenlenecek ve öğrencilere "Sıfır Gıda İsrafı Gönüllüsü" unvanı verilecek. Bu etkinlikler, öğrencilere gıda ve ekmek israfı konusunda farkındalık kazandırmayı amaçlıyor.
Proje, Konya Meram Osman Gazi Ortaokulu'nun yanı sıra Estonya, Romanya, Polonya, Slovenya, Avusturya ve İtalya gibi ülkelerden gelen ortaklarla gerçekleştiriliyor.
Proje sonunda, katılımcılar "Sıfır Gıda İsrafı Gönüllüsü" rozetlerini alarak ve gıda israfına karşı etkin bir şekilde mücadele etmeyi sürdürecek.
Hibya Haber Ajansı
Hibya Haber Ajansı, Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.