Gaziantep'te “Kültür Mutfağı” etkinliği düzenlendi
Gündem
15.09.2024 - 17:43, Güncelleme:
15.09.2024 - 17:43 61 kez okundu.
Gaziantep'te “Kültür Mutfağı” etkinliği düzenlendi
İş insanı Cüneyt Asan, GastroANTEP Festivali kapsamında düzenlenen “Kültür Mutfağı” adlı workshopta Gaziantep mutfağına olan bağlılığını vurguladı.
“Türkiye’nin ve Dünyanın Önemli Şefleri Gaziantep’in Gıdaları ile Vegan, Vejetaryen ve Şifa Ürünlerine Yön Verecek” başlığı altında Gaziantep Kültür Yolu Festivali çerçevesinde “Kültür Mutfağı” adıyla düzenlenen workshopta Günaydın Et & Restoran Grubu Kurucu Ortağı Cüneyt Asan konuşmacı olarak yer aldı.
Bu kapsamda Asan, Gaziantep’te bugün yapılan bu etkinliğin Türkiye’nin dört bir yanında yapılmaya çalışıldığını anlatarak, “Herkes bir şeyler deniyor. Herkes bir şeyler yapmaya başladı. Esnaflar aşçılar artık değerli olduğunu hissettiriyor. Aşçı ‘ben bir şeyler üretiyorum’ diyor. Ve kendisi üzerinden festivaller düzenlendiğini görüyor. Ürün olmadan gastronomi olamaz. Gaziantepliler, taşı toprağı yemek yapar. Çinliler gibi. Gazianteplilerin başlatmış olduğu bu hikaye şu anda Türkiye’nin geneline yayılmış durumda” dedi.
Kendi restoranlarında Gaziantep’in ürünlerini kullandığını ifade eden Asan, “Gaziantep’in ürünlerini kullanmadan kebapçı olunmaz. İstanbul’da kasaptım. Daha sonra kebapçı dükkânı açtım. Şu an dükkanlarımın 10’u yurt dışında. İtibarımı ve servetimi Gaziantep mutfağına borçluyum" ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı
İş insanı Cüneyt Asan, GastroANTEP Festivali kapsamında düzenlenen “Kültür Mutfağı” adlı workshopta Gaziantep mutfağına olan bağlılığını vurguladı.
“Türkiye’nin ve Dünyanın Önemli Şefleri Gaziantep’in Gıdaları ile Vegan, Vejetaryen ve Şifa Ürünlerine Yön Verecek” başlığı altında Gaziantep Kültür Yolu Festivali çerçevesinde “Kültür Mutfağı” adıyla düzenlenen workshopta Günaydın Et & Restoran Grubu Kurucu Ortağı Cüneyt Asan konuşmacı olarak yer aldı.
Bu kapsamda Asan, Gaziantep’te bugün yapılan bu etkinliğin Türkiye’nin dört bir yanında yapılmaya çalışıldığını anlatarak, “Herkes bir şeyler deniyor. Herkes bir şeyler yapmaya başladı. Esnaflar aşçılar artık değerli olduğunu hissettiriyor. Aşçı ‘ben bir şeyler üretiyorum’ diyor. Ve kendisi üzerinden festivaller düzenlendiğini görüyor. Ürün olmadan gastronomi olamaz. Gaziantepliler, taşı toprağı yemek yapar. Çinliler gibi. Gazianteplilerin başlatmış olduğu bu hikaye şu anda Türkiye’nin geneline yayılmış durumda” dedi.
Kendi restoranlarında Gaziantep’in ürünlerini kullandığını ifade eden Asan, “Gaziantep’in ürünlerini kullanmadan kebapçı olunmaz. İstanbul’da kasaptım. Daha sonra kebapçı dükkânı açtım. Şu an dükkanlarımın 10’u yurt dışında. İtibarımı ve servetimi Gaziantep mutfağına borçluyum" ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.