Afyonkarahisar'ın mutfak kültürü İslam Devletleri Ortak Sofrası'nda sergilendi
Gündem
06.09.2024 - 20:02, Güncelleme:
06.09.2024 - 20:02 83 kez okundu.
Afyonkarahisar'ın mutfak kültürü İslam Devletleri Ortak Sofrası'nda sergilendi
Afyonkarahisar, 6 Eylül (Hibya) – Afyonkarahisar'ın mutfak kültürü, Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de düzenlenen İslam Devletleri Ortak Sofrası etkinliğinde sergilendi.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü, İslam ülkelerinin ortak sofrasına ev sahipliği yaptı. Türkiye'den Afyonkarahisar'ın gastronomi alanında öne çıkan şefleri Hamza Kalkan ve Murat Başer, etkinlikte Türkiye’yi temsil etti.
Afyonkarahisar'ın mutfak kültürü, İslam Devletleri Ortak Sofrası'nda sergilendi ve ziyaretçilerle misafirlere sunuldu. Etkinlikte, Afyonkarahisar'ın meşhur yemekleri, geleneksel tatlar ve yenilikçi sunumlarla dikkat çekti. Şefler Kalkan ve Başer, Afyonkarahisar'ın gastronomi mirasını, İslam dünyasının farklı köşelerinden gelen konuklara tanıttı. Afyonkarahisar'ın yöresel ürünleri, modern pişirme teknikleriyle harmanlandı.
Gastronomi etkinliği, Afyonkarahisar'ın uluslararası alanda tanıtımına katkı sağladı ve şehrin turizm potansiyelini artırdı. Ayrıca, Türkiye'nin zengin mutfak kültürünün ve misafirperverliğinin altını çizdi.
Hibya Haber Ajansı
Afyonkarahisar, 6 Eylül (Hibya) – Afyonkarahisar'ın mutfak kültürü, Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de düzenlenen İslam Devletleri Ortak Sofrası etkinliğinde sergilendi.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü, İslam ülkelerinin ortak sofrasına ev sahipliği yaptı. Türkiye'den Afyonkarahisar'ın gastronomi alanında öne çıkan şefleri Hamza Kalkan ve Murat Başer, etkinlikte Türkiye’yi temsil etti.
Afyonkarahisar'ın mutfak kültürü, İslam Devletleri Ortak Sofrası'nda sergilendi ve ziyaretçilerle misafirlere sunuldu. Etkinlikte, Afyonkarahisar'ın meşhur yemekleri, geleneksel tatlar ve yenilikçi sunumlarla dikkat çekti. Şefler Kalkan ve Başer, Afyonkarahisar'ın gastronomi mirasını, İslam dünyasının farklı köşelerinden gelen konuklara tanıttı. Afyonkarahisar'ın yöresel ürünleri, modern pişirme teknikleriyle harmanlandı.
Gastronomi etkinliği, Afyonkarahisar'ın uluslararası alanda tanıtımına katkı sağladı ve şehrin turizm potansiyelini artırdı. Ayrıca, Türkiye'nin zengin mutfak kültürünün ve misafirperverliğinin altını çizdi.
Hibya Haber Ajansı
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.