Baş Ağrısını İlaçla Gidermek Doğru Mu ?

Gündem 15.08.2023 - 14:30, Güncelleme: 15.08.2023 - 14:25 872+ kez okundu.
 

Baş Ağrısını İlaçla Gidermek Doğru Mu ?

Prof. Dr. Canan Karatay, ağrı kesici ilaçların reçetesiz olarak satıldığını dile getirirken her baş ağrısı için ilaç almanın vücudumuza nasıl zarar verdiğini anlattı. Baş ağrısını gideren ilaçların vücutta yaptığı olumsuz etkilerden bahsetmek istediğini dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay, “Baş ağrısı biliyorsunuz çok yaygın. Yediden yetmişe herkesin, zaman zaman, başına gelen olay. Fakat bu olay [...]
Prof. Dr. Canan Karatay, ağrı kesici ilaçların reçetesiz olarak satıldığını dile getirirken her baş ağrısı için ilaç almanın vücudumuza nasıl zarar verdiğini anlattı. Baş ağrısını gideren ilaçların vücutta yaptığı olumsuz etkilerden bahsetmek istediğini dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay, “Baş ağrısı biliyorsunuz çok yaygın. Yediden yetmişe herkesin, zaman zaman, başına gelen olay. Fakat bu olay çok akut olabilir, çok şiddetli ağrılar olabilir. Kronik ağrılar olabilir. Çok şiddetli ağrılar için, vücudumuzun rahatlatmak ve yaşam kalitemizi biraz düzeltmek için kısa bir süre ilaç kullanabiliriz. Fakat kronik olarak baş ağrısı ilacı kullanmak son derece tehlikelidir. Diğer hastalıklar riskini vücudumuzda başlatır.” dedi.   Baş Ağrısı Geçsin Diye Aldığımız İlaçlar Mikrobiyom Dengemizi Bozuyor Bu ağrı kesici ilaçların kalp krizi riskini tetiklediğini, felç yapabildiğini ve hatta böbrek yetersizliğine sebep olabildiğini açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay, “Bu ilaçların birkaçı daha önce çok sık kalp krizi yaptığı için piyasadan da çekilmiş durumda. Fakat aynı grup biraz değiştirerek devam ediyor. Diğer yan etkilerinden biri de; tehlikeli risklerinden biri de mideyi deliyor. Mide kanaması yapıyor efendim. Bu da çok tehlikeli. Ayrıca tabii ki daha önceden beri de konuştuk Bağırsaklarımızdaki normal, sağlıklı mikrobiyomu yok ediyor. Öldürüyor ve de kronik hastalıklara temel açıyor. Bunlardan biri de bağırsaklarımızda kabızlık olduğu zaman veya ishal olduğu zaman, yani mikrobiyomun dengesi bozulduğu zaman biliyoruz ki bir yiyeceği, sağlıklı bir yiyeceği yemiş dahi olsak sağlıklı besleme öğeleri emilmiyor.” diye konuştu.   Prof. Dr. Canan Karatay Prof. Dr. Canan Karatay: “Ağrı Kesiciyi Mendil Taşır Gibi Yanımızda Taşıyoruz” Toksinlerin dolaşıma girerek bütün vücudumuzu, bununla birlikte ruh beden sağlığımızı etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay şunları söyledi, “Bunların da başında yine baş ağrısı ilaçlarının yaptığı depresyon geliyor. Tabii depresyonu biliyoruz. Bağırsak florasında bulunan hücrelerin %90’ında serotonin ve dopamin üretiliyor. Bunu daha önce söylemiştik. İşte beyin ve bağırsak arasındaki bu eksen bozulduğu zaman bu hastalıkların temeli atılmış oluyor. Beyin ve bağırsak eksenindeki bozuklukları da yine baş ağrısı ilaçları yapıyor. Baş ağrısı ilaçları leblebi gibi kullanıyor ülkemizde. Reçetesiz çünkü. İşte hanımlar çantalarında mendil taşır gibi taşıyorlar. Birazcık ağrı olur olmaz hemen yutuyorlar. Hatta sevgililerine, komşularına, çocuklarına da hemen çantasından çıkarıp veriyorlar. Bu çok tehlikeli. Bunu uyarmaya çalışıyorum. Çünkü bu ağrının baskı altına alınması, kirlerin halı altına sürülmesi gibidir. Ağrının baskı altına alınması, ağrı yapan nedenleri daha da çok arttırmakta, çoğaltmakta ve tehlikeli olmaktadır.” (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
Prof. Dr. Canan Karatay, ağrı kesici ilaçların reçetesiz olarak satıldığını dile getirirken her baş ağrısı için ilaç almanın vücudumuza nasıl zarar verdiğini anlattı. Baş ağrısını gideren ilaçların vücutta yaptığı olumsuz etkilerden bahsetmek istediğini dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay, “Baş ağrısı biliyorsunuz çok yaygın. Yediden yetmişe herkesin, zaman zaman, başına gelen olay. Fakat bu olay [...]

Prof. Dr. Canan Karatay, ağrı kesici ilaçların reçetesiz olarak satıldığını dile getirirken her baş ağrısı için ilaç almanın vücudumuza nasıl zarar verdiğini anlattı.

Baş ağrısını gideren ilaçların vücutta yaptığı olumsuz etkilerden bahsetmek istediğini dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay, “Baş ağrısı biliyorsunuz çok yaygın. Yediden yetmişe herkesin, zaman zaman, başına gelen olay. Fakat bu olay çok akut olabilir, çok şiddetli ağrılar olabilir. Kronik ağrılar olabilir. Çok şiddetli ağrılar için, vücudumuzun rahatlatmak ve yaşam kalitemizi biraz düzeltmek için kısa bir süre ilaç kullanabiliriz. Fakat kronik olarak baş ağrısı ilacı kullanmak son derece tehlikelidir. Diğer hastalıklar riskini vücudumuzda başlatır.” dedi.

 

Baş Ağrısı Geçsin Diye Aldığımız İlaçlar Mikrobiyom Dengemizi Bozuyor

Bu ağrı kesici ilaçların kalp krizi riskini tetiklediğini, felç yapabildiğini ve hatta böbrek yetersizliğine sebep olabildiğini açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay, “Bu ilaçların birkaçı daha önce çok sık kalp krizi yaptığı için piyasadan da çekilmiş durumda. Fakat aynı grup biraz değiştirerek devam ediyor. Diğer yan etkilerinden biri de; tehlikeli risklerinden biri de mideyi deliyor. Mide kanaması yapıyor efendim. Bu da çok tehlikeli. Ayrıca tabii ki daha önceden beri de konuştuk Bağırsaklarımızdaki normal, sağlıklı mikrobiyomu yok ediyor. Öldürüyor ve de kronik hastalıklara temel açıyor. Bunlardan biri de bağırsaklarımızda kabızlık olduğu zaman veya ishal olduğu zaman, yani mikrobiyomun dengesi bozulduğu zaman biliyoruz ki bir yiyeceği, sağlıklı bir yiyeceği yemiş dahi olsak sağlıklı besleme öğeleri emilmiyor.” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Canan Karatay Prof. Dr. Canan Karatay: “Ağrı Kesiciyi Mendil Taşır Gibi Yanımızda Taşıyoruz”

Toksinlerin dolaşıma girerek bütün vücudumuzu, bununla birlikte ruh beden sağlığımızı etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay şunları söyledi, “Bunların da başında yine baş ağrısı ilaçlarının yaptığı depresyon geliyor. Tabii depresyonu biliyoruz. Bağırsak florasında bulunan hücrelerin %90’ında serotonin ve dopamin üretiliyor. Bunu daha önce söylemiştik. İşte beyin ve bağırsak arasındaki bu eksen bozulduğu zaman bu hastalıkların temeli atılmış oluyor. Beyin ve bağırsak eksenindeki bozuklukları da yine baş ağrısı ilaçları yapıyor. Baş ağrısı ilaçları leblebi gibi kullanıyor ülkemizde. Reçetesiz çünkü. İşte hanımlar çantalarında mendil taşır gibi taşıyorlar. Birazcık ağrı olur olmaz hemen yutuyorlar. Hatta sevgililerine, komşularına, çocuklarına da hemen çantasından çıkarıp veriyorlar. Bu çok tehlikeli. Bunu uyarmaya çalışıyorum. Çünkü bu ağrının baskı altına alınması, kirlerin halı altına sürülmesi gibidir. Ağrının baskı altına alınması, ağrı yapan nedenleri daha da çok arttırmakta, çoğaltmakta ve tehlikeli olmaktadır.” (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adliyehaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.