İnsülin Direncini Düşürmek İçin Ne Yapabiliriz ?

Gündem 02.08.2023 - 10:00, Güncelleme: 02.08.2023 - 09:41 853+ kez okundu.
 

İnsülin Direncini Düşürmek İçin Ne Yapabiliriz ?

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, insülin direnci tedavisi hakkında bilgi verdi. İnsülin direncine neden olan faktörlerden bahseden Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu,” Şeker ve tatlılar, rafine karbonhidratlar, hayvansal doymuş yağla yahut trans yağlar, sık sık yemek, hareketsizlik, stres ve uyku yetersizliği. İnsülin direncinin yol açabileceği ciddi hastalıklardan da bahsetmiştik. Tekrarlayacak olursak; obezite, karaciğer yağlanması, şeker hastalığı, kalp [...]
Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, insülin direnci tedavisi hakkında bilgi verdi. İnsülin direncine neden olan faktörlerden bahseden Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu,” Şeker ve tatlılar, rafine karbonhidratlar, hayvansal doymuş yağla yahut trans yağlar, sık sık yemek, hareketsizlik, stres ve uyku yetersizliği. İnsülin direncinin yol açabileceği ciddi hastalıklardan da bahsetmiştik. Tekrarlayacak olursak; obezite, karaciğer yağlanması, şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları, bazı kanserler ve alzheimer. Esasen çok basit İnsülin direncine neden olan faktörleri ortadan kaldırdığımız zaman metabolizmamız çok süratli bir şekilde normale döner. Bu konuda yapılmış sayısız bilimsel çalışma var. Yaşam tarzı değişiklikleriyle değil insülin direnci, şeker hastalığının dahi geriletebileceği ve tamamen tedavi edilebileceği bilimsel olarak gösterilmiştir.” dedi   Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu: “Günde 30-40 Dakika Yürüyüş Yapın” İnsülin direncini kırmak için başta şeker ve tatlıları azaltmamız gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, “Beyaz ekmek, pirinç pilavı, makarna ve gıdaları kısıtlayın. Başta hayvansal doymuş yağlar ve trans yağlar olmak üzere her türlü yağı kısıtlayın. Beslenmenizde meyve, sebze ve salatalara ağırlık verin. Lifli gıdalara ağırlık verin, Yemek aralarında hiçbir şey yemeyin. Haftada bir gün oruç tutun. Arada sırada öğün atlayın. Korkmayın hiçbir şey olmaz. Günde en az otuz, kırk dakika yürüyüş yapın. Yürüyüş dışında kasları çalıştıracak kültürfizik hareketleri ve hafif ağırlık çalışmaları yapın, uykunuzu düzene sokun. Ve mümkün olduğu kadar stresinizi kontrol altına alın. Bu basit ve kişiyi hiç zora sokmayan önlemleri aldığınız takdirde insülin direncinin kısa sürede azaldığını ve metabolizmanızın normale döndüğünü göreceksiniz.” diye konuştu.   Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu: “Oruç Tutmanın İnsülin Direnci Bakımından Sonsuz Faydaları Var” Lifli gıdaların bağırsaklarımızdaki faydalı bakterileri besleyen çok önemli gıdalar olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu şunları söyledi, “Bu bakteriler sayesinde şeker ve kolesterol metabolizmamız düzene giriyor. Dolayısıyla lifli gıdalardan zengin bir beslenme çok önemli. İkincisi oruç. Arada bir oruç tutun diyoruz. Oruç tutmanın insülin direnci bakımından sonsuz faydaları var. Biz belirli bir süre gıda almadığımız zaman kan şekeri düşüyor. Buna paralel olarak insülin düzeyleri düşüyor. Ve buna paralel olarak da hücrelerin insüline karşı hassasiyeti zamanla artmaya başlıyor Dolayısıyla bu uygulamayı değişik şekillerde yapabilirsiniz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, insülin direnci tedavisi hakkında bilgi verdi. İnsülin direncine neden olan faktörlerden bahseden Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu,” Şeker ve tatlılar, rafine karbonhidratlar, hayvansal doymuş yağla yahut trans yağlar, sık sık yemek, hareketsizlik, stres ve uyku yetersizliği. İnsülin direncinin yol açabileceği ciddi hastalıklardan da bahsetmiştik. Tekrarlayacak olursak; obezite, karaciğer yağlanması, şeker hastalığı, kalp [...]

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, insülin direnci tedavisi hakkında bilgi verdi.

İnsülin direncine neden olan faktörlerden bahseden Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu,” Şeker ve tatlılar, rafine karbonhidratlar, hayvansal doymuş yağla yahut trans yağlar, sık sık yemek, hareketsizlik, stres ve uyku yetersizliği. İnsülin direncinin yol açabileceği ciddi hastalıklardan da bahsetmiştik. Tekrarlayacak olursak; obezite, karaciğer yağlanması, şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları, bazı kanserler ve alzheimer. Esasen çok basit İnsülin direncine neden olan faktörleri ortadan kaldırdığımız zaman metabolizmamız çok süratli bir şekilde normale döner. Bu konuda yapılmış sayısız bilimsel çalışma var. Yaşam tarzı değişiklikleriyle değil insülin direnci, şeker hastalığının dahi geriletebileceği ve tamamen tedavi edilebileceği bilimsel olarak gösterilmiştir.” dedi

 

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu: “Günde 30-40 Dakika Yürüyüş Yapın”

İnsülin direncini kırmak için başta şeker ve tatlıları azaltmamız gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, “Beyaz ekmek, pirinç pilavı, makarna ve gıdaları kısıtlayın. Başta hayvansal doymuş yağlar ve trans yağlar olmak üzere her türlü yağı kısıtlayın. Beslenmenizde meyve, sebze ve salatalara ağırlık verin. Lifli gıdalara ağırlık verin, Yemek aralarında hiçbir şey yemeyin. Haftada bir gün oruç tutun. Arada sırada öğün atlayın. Korkmayın hiçbir şey olmaz. Günde en az otuz, kırk dakika yürüyüş yapın. Yürüyüş dışında kasları çalıştıracak kültürfizik hareketleri ve hafif ağırlık çalışmaları yapın, uykunuzu düzene sokun. Ve mümkün olduğu kadar stresinizi kontrol altına alın. Bu basit ve kişiyi hiç zora sokmayan önlemleri aldığınız takdirde insülin direncinin kısa sürede azaldığını ve metabolizmanızın normale döndüğünü göreceksiniz.” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu: “Oruç Tutmanın İnsülin Direnci Bakımından Sonsuz Faydaları Var”

Lifli gıdaların bağırsaklarımızdaki faydalı bakterileri besleyen çok önemli gıdalar olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu şunları söyledi, “Bu bakteriler sayesinde şeker ve kolesterol metabolizmamız düzene giriyor. Dolayısıyla lifli gıdalardan zengin bir beslenme çok önemli. İkincisi oruç. Arada bir oruç tutun diyoruz. Oruç tutmanın insülin direnci bakımından sonsuz faydaları var. Biz belirli bir süre gıda almadığımız zaman kan şekeri düşüyor. Buna paralel olarak insülin düzeyleri düşüyor. Ve buna paralel olarak da hücrelerin insüline karşı hassasiyeti zamanla artmaya başlıyor Dolayısıyla bu uygulamayı değişik şekillerde yapabilirsiniz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adliyehaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.