Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

İçine Kapanık Çocuklara Nasıl Davranılmalı ?

Gündem 15.11.2023 - 01:00, Güncelleme: 15.11.2023 - 00:39 508+ kez okundu.
 

İçine Kapanık Çocuklara Nasıl Davranılmalı ?

İçine kapanık çocuklar hakkında konuşan Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek önemli bilgiler verdi. İçe kapanıklık, çocukların dış dünyadan gelen uyarılardan ziyade kendi iç dünyalarındaki hislere odaklandığı bir kişilik özelliği olarak tanımlanır. İçe kapanık çocuklar, sosyal ortamlarda yorulabilir, yalnız kalmayı tercih edebilir, gözlem ve analiz yapmaya meyilli olabilirler. İçine Kapanık Çocuklara Fırsat Sunmalı, Desteklenmeli İçe kapanıklığın [...]
İçine kapanık çocuklar hakkında konuşan Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek önemli bilgiler verdi. İçe kapanıklık, çocukların dış dünyadan gelen uyarılardan ziyade kendi iç dünyalarındaki hislere odaklandığı bir kişilik özelliği olarak tanımlanır. İçe kapanık çocuklar, sosyal ortamlarda yorulabilir, yalnız kalmayı tercih edebilir, gözlem ve analiz yapmaya meyilli olabilirler. İçine Kapanık Çocuklara Fırsat Sunmalı, Desteklenmeli İçe kapanıklığın sebepleri arasında genetik yatkınlık, baskıcı ebeveyn, aile içi şiddet, duygusal yoksunluk, başarısızlık korkusu, küçümseyici tavırlar ve stres yer alabilir. İçe kapanık çocuklara nasıl davranılması gerektiği konusunda, hazırlıklı olmalarını sağlamak, onları anlamak, onlara zaman tanımak ve onları zorlamamak önemlidir. İçe kapanıklık, çocukların hayatlarında önemli bir rol oynayabilir. Bu nedenle, çocukların içe kapanıklıkla başa çıkmalarına yardımcı olmak için birçok farklı yöntem vardır. Örneğin, çocukların kendilerine güvenmelerini sağlamak, onları anlamak, onlara zaman tanımak ve onları zorlamamak önemlidir. Ayrıca, çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için, onları sosyal ortamlara dahil etmek, onlara fırsatlar sunmak ve onları desteklemek de önemlidir. İçine Kapanık Çocukların Kendilerini İfade Etmelerine Yardım Edilmeli Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek, ”  İçe kapanıklıkla başa çıkmak için bir diğer yöntem de, çocukların kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmaktır. Bu, çocukların duygularını ifade etmelerine, düşüncelerini paylaşmalarına ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak anlamına gelir . Bu, çocukların kendilerine güvenmelerine ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olabilir” diye konuştu. (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
İçine kapanık çocuklar hakkında konuşan Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek önemli bilgiler verdi. İçe kapanıklık, çocukların dış dünyadan gelen uyarılardan ziyade kendi iç dünyalarındaki hislere odaklandığı bir kişilik özelliği olarak tanımlanır. İçe kapanık çocuklar, sosyal ortamlarda yorulabilir, yalnız kalmayı tercih edebilir, gözlem ve analiz yapmaya meyilli olabilirler. İçine Kapanık Çocuklara Fırsat Sunmalı, Desteklenmeli İçe kapanıklığın [...]

İçine kapanık çocuklar hakkında konuşan Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek önemli bilgiler verdi.

İçe kapanıklık, çocukların dış dünyadan gelen uyarılardan ziyade kendi iç dünyalarındaki hislere odaklandığı bir kişilik özelliği olarak tanımlanır. İçe kapanık çocuklar, sosyal ortamlarda yorulabilir, yalnız kalmayı tercih edebilir, gözlem ve analiz yapmaya meyilli olabilirler.

İçine Kapanık Çocuklara Fırsat Sunmalı, Desteklenmeli

İçe kapanıklığın sebepleri arasında genetik yatkınlık, baskıcı ebeveyn, aile içi şiddet, duygusal yoksunluk, başarısızlık korkusu, küçümseyici tavırlar ve stres yer alabilir. İçe kapanık çocuklara nasıl davranılması gerektiği konusunda, hazırlıklı olmalarını sağlamak, onları anlamak, onlara zaman tanımak ve onları zorlamamak önemlidir. İçe kapanıklık, çocukların hayatlarında önemli bir rol oynayabilir. Bu nedenle, çocukların içe kapanıklıkla başa çıkmalarına yardımcı olmak için birçok farklı yöntem vardır. Örneğin, çocukların kendilerine güvenmelerini sağlamak, onları anlamak, onlara zaman tanımak ve onları zorlamamak önemlidir. Ayrıca, çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için, onları sosyal ortamlara dahil etmek, onlara fırsatlar sunmak ve onları desteklemek de önemlidir.

İçine Kapanık Çocukların Kendilerini İfade Etmelerine Yardım Edilmeli

Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek, ”  İçe kapanıklıkla başa çıkmak için bir diğer yöntem de, çocukların kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmaktır. Bu, çocukların duygularını ifade etmelerine, düşüncelerini paylaşmalarına ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak anlamına gelir . Bu, çocukların kendilerine güvenmelerine ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olabilir” diye konuştu. (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adliyehaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.