Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Esnaf Baycan: Düzgün esnaflık eskide kaldı

Gündem 26.10.2024 - 13:14, Güncelleme: 26.10.2024 - 13:14 48 kez okundu.
 

Esnaf Baycan: Düzgün esnaflık eskide kaldı

Diyarbakır, 26 Ekim (Hibya) - Diyarbakır Sur ilçesinde yıllardır esnaflık yapan Saim Baycan, düzgün esnaflığın eskide kaldığını belirtti.
Diyarbakır Sur ilçesinde yer alan yılların esnafı limonatacı  Saim Baycan “Esnaflik eskiden degeri cok bilinen bir meslekti zamanla değerimiz kalmadı” dedi. Sur ilcesinde yer alan limonata tezgahinda limonata yapan Saim Baycan 8 yaşından beri esnaflık yaptığını söyledi.  Baycan, "Esnaflığı dedemizden, babamızdan öğrendik. Babam biz küçükken sabah ezanında kalkıp limon doğrar, rendelerdi. Limonata yapacağı limonlari bile tek tek yıkardı. Öyle emek verirdi ki yaptığı işe bizler iyi esnaf olmayı ondan öğrendik." ifadesini kullandı. Esnaf Saim Baycan, yaz mevsiminde herhangi bir kafeden daha fazla limonata sattığını vurgulayarak şunları söyledi: "Şimdi kış mevsimi geldi limonlar sulu değil. İnsanlar talep ediyorlar ancak satmıyorum. Çünkü bu zamanın limonları sulu değil. Bu mevsimde limonata yapmak için kullanılan limonların çoğuna su katılıyor, şeker ekleniyor. Ancak biz düzgün esnaflıktan yetiştik. Her meyveyi mevsiminde alıp, taze sıkılmış halde satıyorum. Bu iehrin insanalrı beni yıllardır tanır.  Diyarbakır'ın uzak semtlerinde oturup buraya sadece limonata icmek icin gelenler var. İnsanlar bu yuzden esnaftan almayi tercih ediyor.” dedi. Hibya Haber Ajansı
Diyarbakır, 26 Ekim (Hibya) - Diyarbakır Sur ilçesinde yıllardır esnaflık yapan Saim Baycan, düzgün esnaflığın eskide kaldığını belirtti.
Diyarbakır Sur ilçesinde yer alan yılların esnafı limonatacı  Saim Baycan “Esnaflik eskiden degeri cok bilinen bir meslekti zamanla değerimiz kalmadı” dedi. Sur ilcesinde yer alan limonata tezgahinda limonata yapan Saim Baycan 8 yaşından beri esnaflık yaptığını söyledi.  Baycan, "Esnaflığı dedemizden, babamızdan öğrendik. Babam biz küçükken sabah ezanında kalkıp limon doğrar, rendelerdi. Limonata yapacağı limonlari bile tek tek yıkardı. Öyle emek verirdi ki yaptığı işe bizler iyi esnaf olmayı ondan öğrendik." ifadesini kullandı. Esnaf Saim Baycan, yaz mevsiminde herhangi bir kafeden daha fazla limonata sattığını vurgulayarak şunları söyledi: "Şimdi kış mevsimi geldi limonlar sulu değil. İnsanlar talep ediyorlar ancak satmıyorum. Çünkü bu zamanın limonları sulu değil. Bu mevsimde limonata yapmak için kullanılan limonların çoğuna su katılıyor, şeker ekleniyor. Ancak biz düzgün esnaflıktan yetiştik. Her meyveyi mevsiminde alıp, taze sıkılmış halde satıyorum. Bu iehrin insanalrı beni yıllardır tanır.  Diyarbakır'ın uzak semtlerinde oturup buraya sadece limonata icmek icin gelenler var. İnsanlar bu yuzden esnaftan almayi tercih ediyor.” dedi. Hibya Haber Ajansı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adliyehaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.