Antalya'da gastronomide yeni dönem
Gündem
20.03.2025 - 12:47, Güncelleme:
20.03.2025 - 12:47 57 kez okundu.
Antalya'da gastronomide yeni dönem
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) ve Diversey ile iş birliği protokolü imzalayarak, gıda işletmelerinin uluslararası standartlara uygun şekilde sertifikalandırılacağını duyurdu.
Muratpaşa Belediyesi, AGYİD ve Diversey iş birliğiyle hayata geçirilecek bu program kapsamında, restoran, kafe, lokanta ve pastaneler belirli hijyen ve gıda güvenliği standartlarını karşılamak için başvuruda bulunabilecek. Gönüllülük esasına dayanan sistemde, belirlenen kriterleri karşılayan işletmelere sertifika verilecek. Böylece hem işletmelerin hizmet kalitesi artacak hem de kent sakinleri daha güvenli bir tüketim deneyimi yaşayacak.
Başkan Uysal, protokol imza töreninde AGYİD ve Diversey’e teşekkür etti ve Kaleiçi’nden esinlenerek “G-old Town” isminin verileceği sertifikalar üzerine şunları söyledi:
“Kaleiçi’ni merkez alan ama genel olarak şehrin tamamında turizm niteliğini, hizmet standartlarını yükseltmeye gayret eden bir çalışma stratejimiz var. İşletmelerimizi sertifikalandıracağız. G-Old Town Gıda Güvenliği ve Hijyen Sertifika Programının gastronomiyle ilgili olan hijyen ve gıda güvenliği kısmını Diversey firması ve AGYİD ile sahaya uygulayacağız.”
AGYİD Dernek Başkanı Zeki Özen ise daha önce Antalya’nın gastronomi destinasyonu olması İçin bir çalıştay düzenlediklerini ve çalıştaydan çıkan sonuç raporlarına göre yol izlemeye karar verdiklerini söyledi.
Hibya Haber Ajansı
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) ve Diversey ile iş birliği protokolü imzalayarak, gıda işletmelerinin uluslararası standartlara uygun şekilde sertifikalandırılacağını duyurdu.
Muratpaşa Belediyesi, AGYİD ve Diversey iş birliğiyle hayata geçirilecek bu program kapsamında, restoran, kafe, lokanta ve pastaneler belirli hijyen ve gıda güvenliği standartlarını karşılamak için başvuruda bulunabilecek. Gönüllülük esasına dayanan sistemde, belirlenen kriterleri karşılayan işletmelere sertifika verilecek. Böylece hem işletmelerin hizmet kalitesi artacak hem de kent sakinleri daha güvenli bir tüketim deneyimi yaşayacak.
Başkan Uysal, protokol imza töreninde AGYİD ve Diversey’e teşekkür etti ve Kaleiçi’nden esinlenerek “G-old Town” isminin verileceği sertifikalar üzerine şunları söyledi:
“Kaleiçi’ni merkez alan ama genel olarak şehrin tamamında turizm niteliğini, hizmet standartlarını yükseltmeye gayret eden bir çalışma stratejimiz var. İşletmelerimizi sertifikalandıracağız. G-Old Town Gıda Güvenliği ve Hijyen Sertifika Programının gastronomiyle ilgili olan hijyen ve gıda güvenliği kısmını Diversey firması ve AGYİD ile sahaya uygulayacağız.”
AGYİD Dernek Başkanı Zeki Özen ise daha önce Antalya’nın gastronomi destinasyonu olması İçin bir çalıştay düzenlediklerini ve çalıştaydan çıkan sonuç raporlarına göre yol izlemeye karar verdiklerini söyledi.
Hibya Haber Ajansı
Hibya Haber Ajansı, Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.