Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Akbulut: Alıçtan yapılan sirke hem dünyada hem de ülkemizde popüler sirke çeşitleri biri

Gündem 20.10.2024 - 18:56, Güncelleme: 20.10.2024 - 18:56 47 kez okundu.
 

Akbulut: Alıçtan yapılan sirke hem dünyada hem de ülkemizde popüler sirke çeşitleri biri

Diyarbakır, 20 Ekim (Hibya) - Batman ve Diyarbakır yöresinde yetişen ve havaların soğumasıyla oluşan alıç meyvesine talep artıyor.
Diyarbakır'da havaların soğumasıyla birlikte çıkan alıç meyvesine talep artıyor. Alıç üretim ve satışı yapan Hamza Akbulut, Hibya Haber Ajansı'na meyveye artan talebin sebebini ve detaylarını anlattı. Antiinflamatuar özellik gösteren alıç meyvesinin diyabet, astım ve bazı kanser türleri ile ilişkili olan kronik inflamasyona karşı, daralmış kan damarlarını gevşeterek kan basıncını düşürebilen bir etkiye sahip olduğunu belirten Hamza Akbulut, "Yüksek tansiyon sorunu olanlar tedavilerine destek amaçlı alıç meyvesini tüketebilirler. Alıç meyvesi doğrudan tüketilebildiği gibi reçel, marmelat ve macun yapılarak da kullanılabiliyor. Alıçtan yapılan sirke ise hem dünyada hem de ülkemizde en popüler sirke çeşitlerinden biri. Kurutulmuş alıç çiçeği ve yapraklarından bitki çayı da yapılabiliyor." dedi. Alıç meyvesinin Diyarbakır’da kış aylarında çok fazla tüketilen bir meyve olduğuna dikkat çeken Akbulut, "Yaz aylarında da bazı aktar ve marketlerde bulunan alıç meyvesi kuru hali ile de satışa sunuluyor. Ancak Diyarbakır ve çevresinde yetiştirdiğimiz taze alıçlar genellikle ekim ve kasım ayında toplanarak taze haliyle satışa sunuluyor.” ifadelerine yer verdi. Hibya Haber Ajansı
Diyarbakır, 20 Ekim (Hibya) - Batman ve Diyarbakır yöresinde yetişen ve havaların soğumasıyla oluşan alıç meyvesine talep artıyor.
Diyarbakır'da havaların soğumasıyla birlikte çıkan alıç meyvesine talep artıyor. Alıç üretim ve satışı yapan Hamza Akbulut, Hibya Haber Ajansı'na meyveye artan talebin sebebini ve detaylarını anlattı. Antiinflamatuar özellik gösteren alıç meyvesinin diyabet, astım ve bazı kanser türleri ile ilişkili olan kronik inflamasyona karşı, daralmış kan damarlarını gevşeterek kan basıncını düşürebilen bir etkiye sahip olduğunu belirten Hamza Akbulut, "Yüksek tansiyon sorunu olanlar tedavilerine destek amaçlı alıç meyvesini tüketebilirler. Alıç meyvesi doğrudan tüketilebildiği gibi reçel, marmelat ve macun yapılarak da kullanılabiliyor. Alıçtan yapılan sirke ise hem dünyada hem de ülkemizde en popüler sirke çeşitlerinden biri. Kurutulmuş alıç çiçeği ve yapraklarından bitki çayı da yapılabiliyor." dedi. Alıç meyvesinin Diyarbakır’da kış aylarında çok fazla tüketilen bir meyve olduğuna dikkat çeken Akbulut, "Yaz aylarında da bazı aktar ve marketlerde bulunan alıç meyvesi kuru hali ile de satışa sunuluyor. Ancak Diyarbakır ve çevresinde yetiştirdiğimiz taze alıçlar genellikle ekim ve kasım ayında toplanarak taze haliyle satışa sunuluyor.” ifadelerine yer verdi. Hibya Haber Ajansı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adliyehaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.