Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Aile Hekimleri Haftaya Siyah Başladı!

Gündem 07.10.2024 - 14:30, Güncelleme: 07.10.2024 - 14:29 19 kez okundu.
 

Aile Hekimleri Haftaya Siyah Başladı!

Aile Hekimleri Sağlık Bakanlığı’nı protesto etmek için haftaya siyah kıyafetle başladı. Aile Hekimleri, büyük mitinge hazırlanıyor. 19 Ekim’de Ankara’da Büyük Miting Sağlık Bakanlığının aile hekimleri için hazırladığı yönetmelik aile hekimlerinden tepki görmeye devam ediyor. Aile hekimleri tarafından “ilginç” bulunan matematik problemi şeklinde ibarelere yer verilen yönetmelikte hekimlere verilen maaş cezaları da tansiyonu yükseltti. AHEF Aile [...]
Aile Hekimleri Sağlık Bakanlığı’nı protesto etmek için haftaya siyah kıyafetle başladı. Aile Hekimleri, büyük mitinge hazırlanıyor. 19 Ekim’de Ankara’da Büyük Miting Sağlık Bakanlığının aile hekimleri için hazırladığı yönetmelik aile hekimlerinden tepki görmeye devam ediyor. Aile hekimleri tarafından “ilginç” bulunan matematik problemi şeklinde ibarelere yer verilen yönetmelikte hekimlere verilen maaş cezaları da tansiyonu yükseltti. AHEF Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Bu yönetmelik, birinci basamak sağlık hizmetlerini ciddi ölçüde sekteye uğratacak türden. Buna sessiz kalmamız mümkün değil. Bu nedenle haftaya “siyah” giyerek başladık ve 12 Ekim’de Ankara’da bir basın açıklaması yapacağız. 19 Ekim’de de Ankara’da büyük bir Aile Hekimliği Mitingi gerçekleştireceğiz” dedi. Hiç Emek Sınıflandırılır mı ? Her fırsatta birinci basamağın hakkının yenmeye çalışıldığına ve özverilerinin farkına varılmadığına dikkat çeken Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Bizim için; sızdırılan bu aile hekimliği yönetmelik taslağı kan dondurucu bir etki yarattı. Aile hekimlerinin haklarının karmakarışık ve bir mantığa dayanmayan matematiksel formüllerle ifade edildiği bir yönetmeliği kabul etmiyoruz. Emeğimizin ve her hizmetimizin bir oran üzerinden ücretlendirildiği dayatma bir sisteme boyun eğmeyeceğiz. Hiç emek sınıflandırılır mı? Kaç kere Sağlık Bakanlığı’na birlikte konuşalım, bizi önce bir dinleyin. Zorluklarımızın, mücadelelerimizin farkına varın dedik ama görüşme için randevu bile vermediler. Şimdi de algılarını kapatmış tamamen kendi dayattıkları bir sistemi oturtmaya çalışıyorlar. Biz bunda yokuz” dedi. Daha önce aile hekimlerinin gördüğü şiddeti kınamak için başlattıkları siyah giyme eylemini bu kez sızdırılan taslak yeni yönetmeliği protesto etmek için gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Haftaya siyah başladık. Bundan sonra da eylemlerimizi sürdüreceğiz. 19 Ekim’de meydanlardayız. Bu yönetmelik düzeltilene kadar da mücadelemizi gerek sosyal medya ile gerek basın açıklamalarımız ve mitinglerimiz ile sürdüreceğiz. Aile Hekimliği sistemi her yeni Bakan’ın keyfine göre ve sık sık değişen yönetmeliklerle yapboz tahtasına döndü. Performans baskısı ve tehdidi ile hekimler mesleğinden soğutan bir noktaya getirildi. Doktorluk büyük fedakarlıklar isteyen, gönül işi bir meslektir evet ama bizim de ailelerimiz, geçim sıkıntımız olduğu unutulmamalı. Hekimin işi insan hayatı! Sürekli hak hukuk ve geçim düşünen bir hekim nasıl sağlıklı bir hizmet sunabilir. Tüm bunlara ek olarak bir de hasta hekim ilişkilerini bozan uygulamalarla hekimlerin şiddete uğramasına göz yumuluyor. Artık yeter! Örneğin kendisine başvurmayan hasta için hekimler cezalandırılamaz, maaşları kesilemez”  dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
Aile Hekimleri Sağlık Bakanlığı’nı protesto etmek için haftaya siyah kıyafetle başladı. Aile Hekimleri, büyük mitinge hazırlanıyor. 19 Ekim’de Ankara’da Büyük Miting Sağlık Bakanlığının aile hekimleri için hazırladığı yönetmelik aile hekimlerinden tepki görmeye devam ediyor. Aile hekimleri tarafından “ilginç” bulunan matematik problemi şeklinde ibarelere yer verilen yönetmelikte hekimlere verilen maaş cezaları da tansiyonu yükseltti. AHEF Aile [...]

Aile Hekimleri Sağlık Bakanlığı’nı protesto etmek için haftaya siyah kıyafetle başladı. Aile Hekimleri, büyük mitinge hazırlanıyor.

19 Ekim’de Ankara’da Büyük Miting

Sağlık Bakanlığının aile hekimleri için hazırladığı yönetmelik aile hekimlerinden tepki görmeye devam ediyor. Aile hekimleri tarafından “ilginç” bulunan matematik problemi şeklinde ibarelere yer verilen yönetmelikte hekimlere verilen maaş cezaları da tansiyonu yükseltti. AHEF Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Bu yönetmelik, birinci basamak sağlık hizmetlerini ciddi ölçüde sekteye uğratacak türden. Buna sessiz kalmamız mümkün değil. Bu nedenle haftaya “siyah” giyerek başladık ve 12 Ekim’de Ankara’da bir basın açıklaması yapacağız. 19 Ekim’de de Ankara’da büyük bir Aile Hekimliği Mitingi gerçekleştireceğiz” dedi.

Hiç Emek Sınıflandırılır mı ?

Her fırsatta birinci basamağın hakkının yenmeye çalışıldığına ve özverilerinin farkına varılmadığına dikkat çeken Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Bizim için; sızdırılan bu aile hekimliği yönetmelik taslağı kan dondurucu bir etki yarattı. Aile hekimlerinin haklarının karmakarışık ve bir mantığa dayanmayan matematiksel formüllerle ifade edildiği bir yönetmeliği kabul etmiyoruz. Emeğimizin ve her hizmetimizin bir oran üzerinden ücretlendirildiği dayatma bir sisteme boyun eğmeyeceğiz. Hiç emek sınıflandırılır mı? Kaç kere Sağlık Bakanlığı’na birlikte konuşalım, bizi önce bir dinleyin. Zorluklarımızın, mücadelelerimizin farkına varın dedik ama görüşme için randevu bile vermediler. Şimdi de algılarını kapatmış tamamen kendi dayattıkları bir sistemi oturtmaya çalışıyorlar. Biz bunda yokuz” dedi.

Daha önce aile hekimlerinin gördüğü şiddeti kınamak için başlattıkları siyah giyme eylemini bu kez sızdırılan taslak yeni yönetmeliği protesto etmek için gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Haftaya siyah başladık. Bundan sonra da eylemlerimizi sürdüreceğiz. 19 Ekim’de meydanlardayız. Bu yönetmelik düzeltilene kadar da mücadelemizi gerek sosyal medya ile gerek basın açıklamalarımız ve mitinglerimiz ile sürdüreceğiz. Aile Hekimliği sistemi her yeni Bakan’ın keyfine göre ve sık sık değişen yönetmeliklerle yapboz tahtasına döndü. Performans baskısı ve tehdidi ile hekimler mesleğinden soğutan bir noktaya getirildi. Doktorluk büyük fedakarlıklar isteyen, gönül işi bir meslektir evet ama bizim de ailelerimiz, geçim sıkıntımız olduğu unutulmamalı. Hekimin işi insan hayatı! Sürekli hak hukuk ve geçim düşünen bir hekim nasıl sağlıklı bir hizmet sunabilir. Tüm bunlara ek olarak bir de hasta hekim ilişkilerini bozan uygulamalarla hekimlerin şiddete uğramasına göz yumuluyor. Artık yeter! Örneğin kendisine başvurmayan hasta için hekimler cezalandırılamaz, maaşları kesilemez”  dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adliyehaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.