Yunanistan da 6 Türk Gencine Pusu kurarak infaz ettiler

Yunanistan Lutsa’da Atinaya 43 km mesafede bir otomobildekilere yönelik silahlı saldırının ardından 6 kişi yaşamını yitirirken, Cinayetin ardından Yunan Basını öldürülenlerin Barış Boyun çetesinden olduklarını öne sürmüştü.

Yunan Basını grubun kaldığı kiralık evin Ethnikis Antistaseos Caddesi’nde bulunduğunu ve öldürüldükleri Akropoleos Caddesi’ne 1 kilometre uzakta olduğunu bildirdi.

"Yunanistan'da büyük bir şok yaşanıyor. Polis geniş araştırmalar yapıyor. Sahte Alman plakalı bir araçla giriş yaptıkları ve pasaportlarının sahte olduğu belirtildi. Polis telefondaki yazışmaların hepsinin Türkçe olduğunu bildirdi

6 kişinin pusuya düşürüldüğü, polisin arabayı çalışır vaziyette bulduğu belirtildi. Olay yerinden 25 boş kovan toplayan Yunan polisi, Türk Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre bu kişiler arasında İtalya’da bir süre hapis yatan Barış Boyun’un adamlarından Doruk Ersu Büyüktunç ile yine Boyun’a yakınlığıyla bilinen Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan, Burak Tahmaz da yer alıyor.

ölenlerin Türk uyruklu olduklarının anlaşılması üzerine hemen Türk Konsolosluğu ile temas kuruluyor. İstanbul Emniyet birimleriyle temas kuruluyor. Öldürülen bu 6 ismin de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün aslında çok yakından tanıdığı, takip ettiği, yakalamak için defalarca operasyon yaptığı kişiler olduğu tespit ediliyor.

olayla ilgili 32 yaşında  bir Türk Atina havalimanında sahte pasaport ile yakalandı.