profesör Dr. Halil Halit Demir öz kızı Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir tarafından 2. kez Dolandırıldı

Bilim kahramanları derneği Yönetim kurulu Başkanlığını yapmakta olan, Kültür Üniversitesi Eski Rektörü ve Türkiye ABD Kültür Elçisi  Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir Tarafından Dolandırılan Gayrimenkul Hukuk Danışmanı Cevdet Düz açıklamasında,

Gayrimenkul Hukuk Danışmanı Cevdet Düz ile  Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir yaptıkları anlaşma ile   Babası Profesör Dr. Halil Halit Demir 'in (Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir babası) adına kayıtlı taşınmazın Gayrimenkul Hukuk Danışmanı Cevdet Düz tarafından satılması konusunda anlaşmışlardır. Taşınmaz her ne kadar Profesör Dr. Halil Halit Demir adına olsa da Gayrimenkul Hukuk Danışmanı Cevdet Düz e satış vekaleti veren  Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir dir. Zira Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir, babası olan Profesör Dr. Halil Halit Demir den almış olduğu satış vekaletnamesi mevcuttur.

Görülmektedir ki Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir ile Gayrimenkul Hukuk Danışmanı Cevdet Düz arasında bir TİCARET SÖZLEŞMESİ bulunmaktadır.

Her ne kadar Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir, Gayrimenkul Hukuk Danışmanı Cevdet Düz e taşınmazın 3.kişilere satışı için vekalet vermişse de daha sonra Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir ile yapılan anlaşma sonucu Gayrimenkul Hukuk Danışmanı Cevdet Düz taşınmazı 550 bin Euro bedelinde teminat senedi karşılığında Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir den satın almıştır. Burada Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir 550 bin Euro luk senet ile menfaat elde etmiştir. Babasının malını satarak diğer mirasçılardan mal kaçırmıştır.

Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir taşınmazın satışının 2021 nisan ayında komşularından öğrendiğini beyan etmiştir. Ancak senet düzenleme tarihinde bakıldığında (31.03.2021) Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir in gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu aşikardır. Zira söz konusu senette açıkça ''İş bu senet Zekeriyaköy … ada .. parsel . blok Villanın satış bedeli teminatı olarak verilmiştir'' ibaresi yer almakta düzenleme tarihi olarak da satışın gerçekleştiği 31.03.2021 tarihi yazmaktadır.

Madem satış komşulardan öğrenildi o zaman niye 31.03.2021 tarihinde 550.000,00 Euro bedelli Zekeriyaköy .. ada .. parsel . blok Villanın satış bedeli teminatlı senet alındı? Cevdet Düz Tarafından bizzat Elden teslim edildi.

Bir de madem satış yapıldığından haberi yok madem vekaletsiz iş görme ve rızası dışında işlem yapıldığı iddiası var o zaman neden Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir 20.04.2021 tarihine kadar "senedini öde, iban gönderiyoruz, parayı derhal bu ibana gönder" diye mesajlar attı? Her seferinde senedimi ver paranı ödeyeyim diyerek teklif eden Cevdet Düz e sen önce paranı öde sonra senedini alırsın diyerek cevap vermiştir.

izah etmemiz gerekir ki Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir in bu yönde herhangi bir haklı savunması olamaz çünkü Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir kardeşlerine işbu taşınmaz başta olmak üzere 2 taşınmazın daha miras yolu ile intikal paylaşımına dahil olmasını istemediğinden Cevdet Düz ile yaptığı anlaşmanın Babası Profesör Dr. Halil Halit Demir' İn gayrimenkulünün satışını öğrenmesi ile babasına karşı mahcup olacağından tüm anlaşmadan haberi olmayan babasının kendisini tüm mirasından yoksun bırakacağından dolayı ve babasının yönlendirmesi ile mesajlar göndermiş ancak arka planda da Cevdet Düz e anlaşmamız devam etmektedir diye görüşmeler yapmıştır. Bu hususu şöyle ispatlayabiliriz ki kendisi mesaj yolu ile 28.03.2021 tarihinde satış yetkinizi alıyoruz diye hiç bir hukuki dayanağı olmayan bir bildirim yapıyor ancak Cevdet Düz ü azil işlemini noterden 22.04.2021 tarihinde yapmaktadır. Neden yaklaşık 2 ay boyunca Noter kanalı ile azil işlemi yapmıyor? Ya da neden 28.03.2021 tarihinde mesajdan sonra neden E-Devlet üzerinden tapu üzerine "vekaletname ile işlem yapılamaz" şerhi koydurmuyor? Ki başka bir taşınmazda  tapu üzerine "vekaletname ile işlem yapılamaz" şerhi koydurdu yani istese satış işlemini mesajdan sonra derhal durdurabilirdi. Ama durdurmadı çünkü istediği de buydu ve bunun karşılığında 31.03.2021 tarihinde taşınmazın satışından sonra 550.000,00 Euroluk senedi teslim aldı.

Diğer taraftan Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir Beşiktaş 13. Noterliğinin  12.08.2020 tarih 06687 yevmiye numaralı vekalet  ile İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Zekeriyeköy Mah. Mülkü satmak için Cevdet Düz e vekil tayin edilmiştir. (Noterden resmi satış vekaleti verilmiştir)

Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir tarafından haksız ve hukuka aykırı olarak ikame edilen bu olayda Cevdet Düz ün kötü niyetinden bahsetmek mümkün değildir. Zira Cevdet Düz kötü niyetli olsa idi satış vekaleti verildiği ilk tarih olan 12.08.2020 tarihinden bu yana geçen 9 ay boyunca taşınmazın satışını gerçekleştirmedi. Ve Cevdet Düz art niyetli olması halinde Neden söz konusu mülkün satış değerinde senet vermiştir Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir babasından habersiz hareket etmekte, babasının taşınmazın satışını öğrenmesi üzerine satıştan haberi yokmuş gibi davranarak kendisi ile Babası arasını düzeltmek için Cevdet Düz ü zarara uğratmaya çalışmaktadır.

senetlerin üzerlerinde ödeme tarihi yazmamasının ve Senet Profesör Dr.Halit Demir adına değil de Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir adına verilmiştir ki Babası Halit demirin ölümünden sonra bu senet de mirascılara kalmasın diye. Söz konusu anlaşmada Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir , diğer mirasçılardan mal kaçırma saiki ile hareket etmiştir.Cevdet Düz ü de kullanmıştır, kandırmıştır.

Zira Cevdet Düz ün vekaleti kötüye kullandığını düşünen Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir 10.12.2020 tarihinden itibaren dava açmamasının sebebi satış işleminin bilgi ve rızaları dahilinde yapılmasıdır.

Cevdet Düz ne sebeple sadece bir taşınmazın devri yönünde işlem yapmıştır, işbu hususun dikkate alınması gerekmektedir. Cevdet Düz gerek yazılı gerek sözlü sözleşmeler kapsamında olmayan hiçbir işlem gerçekleştirmemiştir.

Burada Vekaleti kötüye kullanan bir tek kişi varsa o da Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir. Babasının kendisine vermiş olduğu vekaleti kötüye kullanarak babasının haberi olmadan Babasına ait malları satmış ve karşılığında yüksek faiz geliri elde ederek bedellerini sadece kendi adına almıştır ki diğer mirasçılar mirasa ortak olmasın diye.

Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir in anlaşmaya aykırı davranıp senet bedelini derhal istemesi üzerine artık Cevdet Düz de bu tacizden sıkıldığı için 29.04.2021 tarihinde Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir e mail atarak yaptığı sair masrafları ve tapu harcını ödediği ve satış bedeli olarak verdiği 550 bin euroluk senedi iade ettiği takdirde taşınmazı Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir ve ya Babası Profesör Dr. Halil Halit Demir adına iade  edeceğini bildirmiştir.hala aynı sözünde durmaktadır.

Bunu da kabul etmeyen Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir Hem Babasını hem Kardeşlerini hemde elindeki 550.000 Euroluk senet ile Tapu iptal davası açarak mahkemeyi yanıltarak Gayrimenkul Hukuk Danışmanı Cevdet Düz ü Dolandırmaya çalışmaktadır..