Özel çocuklardan bahçeden sofraya zeytin üretimi

Engelsiz Kafe’ye 2017’de zeytin fideleri diken çocuklar şimdi de o ağaçlarda yetişen ilk zeytinleri topladı. Eğitmenler eşliğinde önce zeytinin nerede nasıl yetiştiği, ne zaman toplanması gerektiği konusunda bilgi edinen öğrenciler mutfak atölyesinde önlük ve keplerini takmalarının ardından ise kışlık hazırlıklara koyuldu. Çocuklar önce zeytinleri renklerine ayırdı ardından tek tek zeytinleri kırıp salamura zeytin yaptı. Öğrenciler bundan sonraki etapta ise iki günde bir zeytinlerinin sularını değiştirerek oluşumunu takip edecek, ardından da tatlandırma aşamasını tamamlayıp zeytinlerin tadına bakacaklar. Adalya Vakfı Engelsiz Kafe öğrencilerinin eğitmeni Özlem Öztür düzenledikleri etkinliğin günlük yaşam becerilerini geliştirmek üzerine uygulandığını söyledi. 2017’de kendi diktikleri fidanlardan zeytin toplayan çocukların aynı zamanda bu etkinlikle küçük kas becerilerini de geliştirdiğini aktaran Öztür, çocukların keyifli dakikalar geçirdiklerini de dile getirdi. Hibya Haber Ajansı