Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir ve Babası profesör Dr.Halil Halit Demir e eski kiracısı olan İbrahim Gündüzü dolandırmaya çalıştıkları iddası ile suç duyurusunda bulunuldu,

Bilim kahramanları derneği Yönetim kurulu Başkanlığını yapmakta olan, Kültür Üniversitesi Eski Rektörü ve Türkiye ABD Kültür Elçisi Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir ve Babası profesör Dr.Halil Halit Demir e eski kiracısı olan İbrahim Gündüzü dolandırmaya çalıştıkları iddiası ile suç duyurusunda bulunuldu,

T.C İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı na Soruşturma No 2021/103026 soruşturma numarası ile savcılığa ifade veren İbrahim Gündüz şikayetinde,

Cumhuriyet Başsavcılığımıza vermiş olduğum dilekçemi aynen tekrar ederim, içeriği doğrudur altındaki imza bana aittir.profesör Dr.Halil Halit Demir e ait Atatürk oto sanayideki şu an açık adresini bilmediğim daha sonra savcılığa bildireceğim adresinde 2003-2007 tarihleri arasında kiracı olarak bulundum bu dönemde işlerimin sıkıntıya girmesinden dolayı birkaç aylık kiramı geç ödememden dolayı mal sahibi olan profesör Dr.Halil Halit Demir  istanbul 26. icra müdürlüğünün 2019/8034 esas sayılı icra dosyaysındaki alacağı için şubat 2020 tarihinde Avukatları aracılığı ile o tarihte kapak hesabı 150.000 TL borcum için 60.000 TL ve Avukatları için ödeyeceğim 10.000 TL vekalet ücretinide Avukatlarına ödemek suretiyle anlaştık.

bu anlaşmakarşılığında 10.000 TL vekalet ücretini hemen ve ana borçta anlaştığımız 60.000 TL için her ay 5.000 TL ödeyeceğime ilişkin toplamda 12 adet senet düzenleyerek avukatlarına ibraz ettim, Tüm senetleri vadesinde ödeyerek şüphelilerin hesaplarına havale yaptım dekontlarıda daha sonra ibraz edeceğim. 

Bu ödemeleri yapmama rağmen icra dosyalarım kapatılmamıştır. bir de bunun üstüne şüphelilerin resmi vekaletname ile yetkilendirdiği şahıs Mülk yönetimi uzmanı Cevdet Düz e  Senetleri teslim etme borcu bitince o senetleri de icra takibine koyacağız dediklerini öğrendim ve asıl amaçlarının beni dolandırmak olduğunu öğrendim.

Mülk yönetimi uzmanı Cevdet Düz de Bana abi ben hak yiyemem bu sebeple ödediğin senetleri sana vermem gerekli  diyerek senetleri bana teslim etmiştir.

bu şekilde beni dolandırmaya çalışan profesör Dr.Halil Halit Demir ve Profesör Dr. Sıddıka Semahat Demir den şikayetçiyim.

olayın tespit edilerek gerekli cezai işlemlerin başlatılmasını ve mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum 01.07.2021.