Genç Yetenek Gelişim Programı’nın 5. dönemi başlıyor
Kurum bünyesinde görev yapan 30 yaş altı genç çalışanları kapsayan “Genç Yetenek Gelişim Programı”nın 5. dönemini başlatan proje için, Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bir dizi etkinlik düzenlendi. Paneller ve sunumlarla zenginleştirilen etkinlikte İmamoğlu da bir konuşma yaptı.
İstanbul'un geleceğini şekillendirecek olan değerli bir yolculuğun içindeki olunduğunu belirten İmamoğlu, “2020 yılında, ‘gençliğimiz var’ diyerek başladığımız bu yolculukta, bugüne kadar, 3 bin 698 mezun vermişiz. Bugün, 5. dönemi de başlatmış oluyoruz. Demek ki bu sayı, 4 binleri aşacak. Her yeni dönemde gençlerimizin gücünü, potansiyelini daha da yükselterek İstanbul'u ve ülkemizi daha iyi bir geleceğe hazırlamak adına, yarınlara taşımak adına birlikte ilerlemenin en etkin, en verimli, en eğitimli ve en deneyimi yüksek kişilerini yaşatmak ve var etmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Gençliğin sadece bir yaş grubu olmadığının altını çizen İmamoğlu, “Bir potansiyel, bir ilham alanı, bir enerji alanı, aynı zamanda bir dönüşüm gücü” dedi.
Genç mesai ve yol arkadaşlarına, “geleceğin bir lideri” olarak baktığına vurgu yapan İmamoğlu, “Genç Yetenek Gelişim Programı, tam da bu yüzden çok değerli. Geleceğin liderlerini yetiştirmek, yetkinliklerini geliştirmek, gençlerimizi iş dünyasına ve özellikle bugün bulunduğunuz kamusal alanda gücünüzü, varlığınızı ve sayınızı arttırarak, özellikle kamu hizmetinde de yenilikçi ve yeni dönemin tam da yeni neslin bir iş yapma biçimini var etme çabası” ifadelerini kullandı. İstanbul’un çok renkli, çok kimlikli, çok farklı kabiliyetleri bir arada barındıran olağanüstü bir şehir olduğunun altını çizen İmamoğlu, “İstanbul, bu yönüyle, sadece fiziksel olarak bir şehir değil, aynı zamanda bir okul. Gençlerin enerjisiyle büyüyen, gençlerin fikirleriyle gelişen de bir şehir. Sizler, İstanbul'u bu anlamda keşfetmelisiniz. Her anınızda, yaşadığınız, her gün deneyimlediğiniz her olayda, bulunduğunuz her mekanda ve ortamda İstanbul'u yeniden keşfetmelisiniz. Kaldı ki, bunu yaptığınız zaman, sadece İstanbul değil, tüm Türkiye'yi daha güçlü bir yarına taşımak konusunda, belki de akranlarınızın elde edemeyeceği bir fırsat alanında, olağanüstü bir donanıma kavuşabilirsiniz” tavsiyelerinde bulundu.
İmamoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Bu süreçte bazen bir proje üreteceksiniz; bazen çocuklara süt götüren Halk Süt kamyonetinde olacaksınız; bazen teknik eğitimler alacak, bazen Halk Ekmek büfesinde insanlarımızın ekmeğini onlara uzatacaksınız. Kreşlerimizde bulunacaksınız. Şehir Hatları’nda… Yani sayısız deneyimin bir arada olduğu müthiş bir deneyim laboratuvarı gibi bir şey. Bu programın katkılarını onun için tariflemek gerçekten kolay değil. Hem teoriyi hem de pratiği bir arada yaşamak, görmek, içinde olmak, hissetmek, uygulamak çok muazzam bir ortam. Kendi yaşamımda, planlı olmasa da bu fırsatları, belki çocukluğundan itibaren, bir arada yaşadığım nice atmosferin bana bugün tarifsiz bir katkısı var. Belki koşullarım, ailemin ortamı, sonraki birtakım ortamlardaki ama kişisel olarak ortaya koyduğum ya da başkalarıyla birlikte paydaş olarak ortaya koyma gayretinde olduğumuz girişimciliklerimizle yarattığımız o teoriyle pratiği bir arada yaşama ortamların, bugün birçok konuda çok deneyimli hale beni getirdiğini biliyorum. Ve buna dönük, açıkçası hayatımda bu ortamlara katkı sunan herkese de minnet duyuyorum. Ondan daha önemli bir okul yok çünkü.”
İBB’nin 2020 yılında başlattığı “Genç Yetenek Gelişim Programı”, dünyanın en önde gelen insan kaynakları kurumu olan Association for Talent Development (ATD) tarafından “The BEST” ödülüne layık görülmüştü.
Hibya Haber Ajansı