Erzincan’da Hemşire Zeynep Çakır Yaşamını Yitirdi 

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Servisi’nde hemşire olarak görev yapan Zeynep Çakır (27), geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi.

Sağlık durumu yerinde olan ve herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunmayan Çakır’da yaklaşık 15 gün önce geçirdiği gribal enfeksiyonun ilerlemesi sonucunda organ yetmezliği gelişti. Tedavi için Erzurum’da bir hastaneye sevk edilen Çakır, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hemşire Zeynep Çakır’ın ani vefatı sağlık camiasını yasa boğdu. Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, yayımladığı taziye mesajında şunları söyledi, “Hastanemizde görev yapan Yoğun Bakım hemşiresi arkadaşımız Zeynep Çakır, ne yazık ki hayatını kaybetmiştir. Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz. Başımız sağ olsun” Zeynep Çakır’ın vefatı sağlık çalışanları arasında büyük üzüntü yaratırken, sevenleri ve mesai arkadaşları derin bir yasa boğuldu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)