"örgüte üye olmamakla birlikte yardım ettikleri" iddiasıyla Nazlı Ilıcak'a 5 yıl 3 ay, Ahmet Altan'a 6 yıl 3 ay 18 gün hapis cezası verdi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek ve Fevzi Yazıcı katıldı. Taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Fevzi Yazıcı’nın “örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme” suçundan cezalandırılmalarını; Yakup Şimşek’in ise beraatını talep etti.

Ahmet Altan’ın avukatı Figen Albuğa Çalıkuşu, “örgüte üye olmamakla birlikte yardım” suçunun Anayasa’ya aykırı olduğunu, bu nedenle dosyanın AYM’ye gönderilmesini, AYM karar verinceye kadar da yargılamanın durdurulmasını talep etti. Mahkeme talebini yerinde görmeyerek reddetti.

savunma yapan Yakup Şimşek, “Gecikmiş de olsa adalet adalettir ve bence çok kıymetlidir” dedi ve mütalaaya katıldığını belirterek beraatını istedi.

Fevzi Yazıcı savunmasında, “Savcılık açıkça niyet okuyor ama bu bir şüphe. Şüpheden sanık yararlanır ve savcılığın bir şüphesi varsa bundan benim yararlanmam lazım” dedi. Yazıcı üzerine atılı suçu reddederek beraatını talep etti.

Nazlı Ilıcak, Ben de yanıldım ben de aldandım Normal vatandaş olarak bilemedim.

Nazlı Ilıcak da “Ortada talimat aldığımı, menfaat sağladığımı gösteren tek bir belge yok. Ben AKParti ye karşı gayrimeşru müdahalelere her zaman karşı çıktım. Tamamen gazetecilik kapsamsında Zekeriya Öz ile yaptığım röportaj ve röportajı süslemek için kullandığım kar topu fotoğrafı nedeniyle Zekeriya Öz’ü aklamakla suçlanıyorum. Röportajın yapıldığı dönem Zekeriya Öz terör örgütü üyesi olarak bilinmiyordu. Dubai seyahatini Ali Ağaoğlu’nun finanse etti gerekçesiyle HSK tarafından açığa alınmıştı. Röportaj da buna ilişkindi. ‘Her taşın altında The Cemaat mi var?’ kitabım 2012’de yayınlandı. Kitabı 2011’de yazdım. O dönem cemaati sadece muhalefet eleştiriyordu. Tüm devlet erkanı ben kitabı yayınladıktan aylar sonra Türkçe Olimpiyatları’na katıldı. Onlar aldatıldıklarını söylüyorlar. Ben de yanıldım ben de aldandım. Siyasi iktidarları gayrimeşru müdahalelere karşı korumaya her zaman gayret ettim. 12 Eylül’de de darbeye karşı çıktım. DYP döneminde 3 ay hapis yattım 2011 de AK partiden Milletvekili aday adayı olmak istedim ama kabul görmedi, İdeolojik bağım olsun olmasın haksızlık gördüğüm her olaya karşı çıktım. Özeleştirimi, iyi halimi göz önüne almanızı rica ederim” dedi.

Yargıtay'ın daha önce iki kere bozduğu davada  İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi dosyada karar çıktı "örgüte üye olmamakla birlikte yardım ettikleri" iddiasıyla Nazlı Ilıcak'a 5 yıl 3 ay, Ahmet Altan'a 6 yıl 3 ay 18 gün hapis cezası verdi.