Sabaha karşı 03.00’te başlayan ve sahura kadar süren denetimlerde, zabıta ve ruhsat müdürlüğü ekipleri ile gıda mühendisleri yer aldı. Denetimlerde fırınların sadece ruhsat durumları değil, üretim alanlarının hijyen koşulları, ekmek ve pide gramajları da kontrol edildi. Eksiklikleri tespit edilen işletmeler uyarılırken, ciddi ihlallerde cezai işlemler uygulandı.
Denetimler sırasında açıklamalarda bulunan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmasını güvence altına almak için çalıştıklarını vurgulayarak, "Üç aydır düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz denetimlerde toplam 119 fırını inceledik. Her denetimde, işletmelerin daha dikkatli davrandığını ve sorunlu işletme sayısının azaldığını görüyoruz. Bu da yaptığımız çalışmaların doğrudan etkisini gösteriyor" diye konuştu.
Başkan Eşki, Ramazan ayının manevi atmosferine de uygun olarak, vatandaşların güvenle tüketebileceği ekmeğe ve pideye ulaşmasının sorumluluğunu taşıdıklarını belirtti. Eşki, "Denetimlerimizi halkımız için yapıyoruz. Amacımız cezai işlem uygulamak değil, işletmelerin hijyen standartlarına ve gıda güvenliğine tam uyum sağlamasını teşvik etmek. Tüm fırıncı esnafımızın bu sürece katkı sağlamasını bekliyoruz" dedi.
Hibya Haber Ajansı