Başkan Büyükkılıç, Slow Food’un Kayseri’deki yemek pişirme etkinliğine katıldı

Kayseri'de kurulan ilk Slow Food topluluğu olan grup, sürdürülebilir ve bilinçli bir gıda tüketimi bilinci oluşturmak, uluslararası ağlarda Kayseri Mutfağı’nın tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapmak üzere ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Slow Food Topluluğu Kayseri'de tanınması kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Doğal Ürünler Bahçesi’nde, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Kayserili ünlü şefler tarafından yöresel ve organik ürünler kullanılarak hazırlanan yöresel yemekleri tanıttı. Doğal Ürünler Bahçesi’nde organik ürünleri eline aldığı sepet ile toplayan Başkan Büyükkılıç, topladığı salatalık, domates ve biber ile salata yaptı. Slow Food hareketinin Türkiye’de 40’a yakın topluluğu olduğunu ifade eden Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Dr. Yeşim Bekyürek, Kayseri’de kurmuş oldukları Slow Food topluluğu ile Türkiye’de yürütülen Slow Food etkinliğine Kayseri olarak hem kentteki organik tarım çalışmalarını hem de Kayseri mutfağını birleştirerek bir hareket başlatmak istediklerini dile getirdi. Şeflerle birlikte yöresel ürünler ile hazırlanan yemekleri servis eden Büyükkılıç, daha sonra pazar yerini gezdi. Hibya Haber Ajansı