Annelere ‘Doğum Paketi’nin Ayrıntıları Ortaya Çıktı

Türkiye’de nüfus yaşlılık oranlarındaki yükseliş nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay açıklamalarda bulunmuş, bu gidişata dur demek için önemli adımlar atacaklarını ifade etmişti.

Konuyla ilgili olarak Kadın doğurganlığını teşvik paketleri hazırlanacağı belirtilmişti. Hürriyet’ten Ebru Karatosun, konuyla ilgili yeni desteklerin yolda olduğuna ilişkin haberinde teşvik paketinin ayrıntılarına yer verdi.

Doğum Paketi’nin ayrıntıları şöyle

Aile Bakanı’na Talimat: Doğum izninin bir yıla çıkarılması, maaş iyileştirmeleri, kreş ve kira desteği gibi uygulamalar bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan MKYK toplantısında, doğum izninin dört aydan bir yıla çıkarılması önerildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bu öneriye sıcak bakarak, gereken desteği sağlayacaklarını ifade etti. Bunun üzerine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a çalışma yapması talimatını verdi.

Yeni Destek Paketleri: Aile Bakanı Göktaş, doğum izninin bir yıla çıkarılması konusunda AK Parti strateji ekibine bir sunum yaptı. Sunum sonrasında, doğum izninin yanı sıra ikinci ve üçüncü çocuk için kademeli devlet desteği, kreş ve kira desteği, kadının özlük hakları ve maaşında düzenlemeler gibi öneriler gündeme geldi.

0-3 Yaş Döneminin Önemi: AK Parti kurmayları, doğum izninin uzatılmasıyla sınırlı kalmayıp, kapsamlı bir çalışmanın yapılması gerektiğini belirttiler. Kadınların çocuk sahibi olmak istemesi durumunda kreş, çalışan ve kira desteği gibi ek desteklerin sağlanması gerektiğini vurguladılar. 0-3 yaş arası gelişim evresinin önemine dikkat çekilerek, bu döneme özel desteklerin artırılması gerektiği ifade edildi. (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)